Go Back

Pandekager

Nem Pandekage opskrift
Ret Dessert
Antal 2 personer

Ingredienser
  

  • 250 g hvedemel
  • 4 stk. æg (kan også gøres med 3 stk. æg)
  • 3 spsk.  olie
  • 2 spsk. sukker (gerne mere)
  • 1 spsk. vaniljesukker (ikke nødvendigt)
  • 0.5 tsk. salt
  • 5 dl mælk (2 dl kan også gøres)
  • 1 dl øl. pilsner
  • Smør/margarine til stegning

Sådan gør du
 

  • Bland mel, salt og sukker, og pisk det sammen med mælk. Brug en elpisker eller røremaskine, så dejen bliver helt klumpfri.
  • Tilsæt æggene. Sørg for at de bliver rørt godt rundt.
  • Tilsæt olie/smør/margarine, og rør igen.
  • Tilsæt til sidst øllet, og rør igen.
  • Hæld dejen op i en kande.
  • Smelt 15-20 g stegemargarine på pandekagepanden, og hæld det op i en lille skål eller kande.
  • Skru ned for temperaturen på kogepladen/blusset.
  • Hæld en passende mængde dej på den varme pande – det er ikke nødvendigt at komme margarine på til den første pandekage, da der lige er smeltet margarine i panden.
  • Fordel dejen hurtigt over hele panden ved at vende og vippe panden.
  • Steg pandekagen, til den tager farve i kanten.
  • Vend pandekagen – enten ved at ryste panden og svippe den opad og tilbage, så pandekagen vendes i luften eller ved hjælp af en paletkniv.
  • Når pandekagen har taget farve på den anden side, er den færdig og kan hældes over på et fad eller en tallerken.
  • Kom lidt – ca. 1 tsk. – smeltet margarine på panden, og steg som før.
  • Fortsæt, til der ikke er mere dej.