En nem og lækker opskrift på hjemmelavet vaniljeis med Daim og chokolade stykker. En is behøves ikke og være kompliceret for at være dejlig lækker. Det ved jeg naturligvis selv eftersom, da jeg er en rigtig is entusiast.
Jeg elsker is, men intet kan sammenligne sig med hjemmelavet is og dette skal ej undervurderes.
Denne opskrift tager vi udgangspunkt i en skøn hjemmelavet vaniljeis, som kun kræver fløde, æggeblommer, sukker og vaniljeis for at blive rigtig cremet og lækker. I denne vaniljeis blander vi med Daim og chokolade stykker, men Daim isen kan varieres i det uendelige – rør fx mørk chokolade, marcipanstykker eller dulce de leche i isen i stedet for daim.
Det er vigtig at daimstykkerne vendes i isen under indfrysning, da alt synker til bunds.
Hjemmelavet vaniljeis med Daim
Ingredienser
- 3 dl piskefløde
- 2 stk æggeblommer
- 40 g sukker
- 1 tsk. vaniljesukker
- 60 g daim chokolade
- 35 g mælke chokolade
Sådan gør du
- Pisk fløden stiv.
- Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker hvidt.
- Bland de to masser sammen og frys dem.
- Efter ca. to timer tager du isen ud og rører hakket daim - eller andet fyld i.
- Efter endnu ca. to-tre timer er isen klar til servering.