Home » Hvad er Malware?

Hvad er Malware?

Malware (forkortelse for “malicious software”) er en type software, der er designet med det formål at skade eller hæmme en computers ydeevne eller stjæle data fra den uden ejerens samtykke. Malware kan have mange forskellige former og kan distribueres på forskellige måder. Her er nogle af de mest almindelige typer af malware:

  1. Virus: En virus er en type malware, der kan inficere andre filer på en computer og sprede sig til andre computere, når inficerede filer deles eller overføres. Virussen kan forårsage alt fra mindre gener, såsom at slette filer eller ændre data, til mere alvorlige skader som at beskadige harddisken eller styresystemet.
  2. Trojaner: En trojansk hest, eller blot “trojaner”, er en type malware, der giver en cyberkriminel fjernadgang til en inficeret computer. De kan bruges til at stjæle data, overvåge brugerens aktivitet eller endda installere yderligere malware.
  3. Ransomware: Ransomware er en type malware, der krypterer filer på en computer og kræver betaling for at dekryptere dem igen. Ofte vil cyberkriminelle true med at slette de krypterede filer, hvis ikke betalingen er modtaget inden for en given tidsramme.
  4. Spyware: Spyware er en type malware, der samler oplysninger om en bruger uden deres samtykke. Det kan samle information såsom passwords, bankoplysninger og browserhistorik og sende det tilbage til en angriber.
  5. Adware: Adware er en type malware, der viser uønskede annoncer på en computer. Ofte vil adware installere sig selv sammen med anden software og kan være svært at fjerne.
  6. Botnets: Botnets er et netværk af inficerede computere, der er styret af en hacker. Disse computere kan bruges til alt fra spam-e-mails til at udføre DDoS-angreb.

Det er vigtigt at beskytte sig mod malware ved at bruge en pålidelig antivirusprogram, opdatere software og undgå at downloade filer fra usikre kilder.

Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.