Varm Dessert Pandekager til det hyggelige selskab.
Pandekagen kan dateres 500 år tilbage og opstod oprindeligt i forbindelse med fasten hvor danskere fastede i 40 dage op til påske. Dagen inden fastetidens begyndelse skulle spisekammeret tømmes for madvarer, som ikke måtte spises under fasten, og ville gå til inden den var omme som æg, mælk og smør. Ingredienserne blev blandet med mel, og vupti: pandekagen opstod.
Pandekager
Nem Pandekage opskrift
Ingredienser
- 250 g hvedemel
- 4 stk. æg (kan også gøres med 3 stk. æg)
- 3 spsk. olie
- 2 spsk. sukker (gerne mere)
- 1 spsk. vaniljesukker (ikke nødvendigt)
- 0.5 tsk. salt
- 5 dl mælk (2 dl kan også gøres)
- 1 dl øl. pilsner
- Smør/margarine til stegning
Sådan gør du
- Bland mel, salt og sukker, og pisk det sammen med mælk. Brug en elpisker eller røremaskine, så dejen bliver helt klumpfri.
- Tilsæt æggene. Sørg for at de bliver rørt godt rundt.
- Tilsæt olie/smør/margarine, og rør igen.
- Tilsæt til sidst øllet, og rør igen.
- Hæld dejen op i en kande.
- Smelt 15-20 g stegemargarine på pandekagepanden, og hæld det op i en lille skål eller kande.
- Skru ned for temperaturen på kogepladen/blusset.
- Hæld en passende mængde dej på den varme pande – det er ikke nødvendigt at komme margarine på til den første pandekage, da der lige er smeltet margarine i panden.
- Fordel dejen hurtigt over hele panden ved at vende og vippe panden.
- Steg pandekagen, til den tager farve i kanten.
- Vend pandekagen – enten ved at ryste panden og svippe den opad og tilbage, så pandekagen vendes i luften eller ved hjælp af en paletkniv.
- Når pandekagen har taget farve på den anden side, er den færdig og kan hældes over på et fad eller en tallerken.
- Kom lidt – ca. 1 tsk. – smeltet margarine på panden, og steg som før.
- Fortsæt, til der ikke er mere dej.