Home » Hvad bruger vi UDP og TCP prodokollerne til?

Hvad bruger vi UDP og TCP prodokollerne til?

UDP – User Datagram Protocol

UDP spiller en vigtig rolle i computernetværk for at fremskynde effektiviteten af netværket på websteder, der forbruger en masse data.
UDP er også mindre sikker end TCP, men på den anden side er det meget hurtigere.
UDP er teknisk set en uafhængig kilde og destination for ende-til-ende-overførsel af datapakker ved hjælp af “three-way handshake technique.”
Hovedformålet med UDP er hurtig og pålidelig brug af internetapplikationer og dataoverførsel og kræver ikke databekræftelse og sikkerhedstjenester.
UDP har meget mindre båndbredde og latency, hvilket udgør gode netværksforbindelser.
Når et stort antal brugere får oplysningerne på et bestemt tidspunkt, så vi er nødt til at styre trafikken derved, bruger vi UDP som fx som spil, videostreaming, online møder.

TCP – Transmission Control Protocol

Den grundlæggende brug af TCP er at levere datapakker fra serveren til målcomputeren. TCP arbejder på overhead af IP for at sikre bulk internetforbindelse og overføre dem i korrekt rækkefølge, og de bliver også leveret i samme rækkefølge. TCP halter i latency og dataudsving på de dataforbrugende applikationer. Det vigtigste ved TCP er, at det fastholder sit store fokus på datasikkerhed og verifikationsmuligheder. Når UDP sender datapakker proces-til-behandle-meddelelser, som ikke er sikre, bruger TCP vært-til-vært-meddelelser for at aktivere et sikkert og sikkert miljømæssigt netværk. TCP er pålidelig til online streamingtjenester, da kundens data er fuldstændig sikre og opbevares i sikre hænder. TCP muliggør IP-header for at producere fejlfri og korrupte data på en ordnet måde, så modtageren ikke står over for noget problem.

 

Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.