Halloumi Burger med fritter og agurkesalat
Ingredienser
- 500 g Bagekartoffel
- 2 stk Forårsløg
- ½ pose Mynte
- 25 ml Hvidvinseddike
- 200 g Halloumi
- 1 pose Blandet salat
- 1 stk Rødløg
- 1 stk Agurk
- 1 stk Lime
- 2 stk Briocheboller
- 25 g Mayonnaise
- 1 spsk Sukker
- 1 dl Vand
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 220°C/200°C varmluft.Skær bagekartoffel til fritter.Fordel fritter på en bageplade med bagepapir, og dryp med olivenolie. Krydr med salt og peber, og vend sammen.Bag i ovnen i 30-35 min.
- Skær rødløg i tynde skiver. Snit forårsløg fint. Skær agurk i tern. Hak mynte fint. Skær lime i både.
- Opvarm sukker, hvidvinseddike og vand i en lille kasserolle. Tilsæt rødløg, når sukkeret er smeltet, og lad simre i 2 min.
- Fisk rødløg op fra kasserollen med en gaffel, og stil til side i en skål.Reducer eddiken til en tyk sirup. Tilsæt forårsløg, agurk og mynte til skålen med rødløg.Lad siruppen køle af, og hæld den over grøntsagerne. Tilsæt en skvæt limesaft, og rør rundt.
- Varm boller i ovnen i 3-4 min. Skær halloumi i 1,5-2 cm tykke skiver.Opvarm en smule vand i en stegepande ved middelhøj varme.Steg halloumi i 4-5 min på hver side.
- Smør boller med mayonnaise, og fyld med salat, halloumi og salsa. Server med limebåde.